November 10-étől négy hétvégén tehetik ki a lakosok az összegyűjtött zöldhulladékot a közterületre – erről szól a VKSZ Zrt. közleménye. A szombatonként és vasárnaponként kitett zöldhulladékot, a közszolgáltató hétköznapokon szállítja el. A zöldhulladék meghirdetett időszakon kívüli lerakását a városi közterület felügyelet ellenőrzi, az illegális elhelyezést szankcionálja.

A lágyszárúakat bármilyen zsákban, a fásszárúakat pedig kizárólag egy méter hosszúságúra vágva, kötegelve szállítják el.
Ha a lakosság csak hétvégenként teszik ki az elszállítandó zöldeket közterületre és hétköznap hagyják a zavartalan begyűjtést és szállítást, akkor sehol sem lesz rendezetlen az utcakép. A lombhullás kezdeti időszakában a szolgáltatónak még elegendő egy-két nap bejárni a várost és összegyűjteni a zöldhulladékot, de a négyhetes időtartam során biztosan előfordul, amikor már egy teljes hét ig tart a felhalmozott mennyiség elszállítása.
Fontos tudnivaló, hogy házhoz menő zöldhulladék gyűjtést a szolgáltató Veszprém közigazgatási területén végez és kizárólag az ingatlantulajdonosok kiskertjeiben felhalmozódott zöldhulladékot szállítja el.
A VKSZ Zrt. kéri, ha a zöldhulladék elhelyezése a gyűjtési akció kezdetéig problémát okoz az ingatlantulajdonosoknak, akkor szállítsák be azt a Kistó utca 8. szám alatt működő hulladékgyűjtő udvarba, ahol térítésmentesen leadhatják.

Hozzászólások

hozzászólás