Az AutiSpektrum Egyesület negyedik alkalommal készül rendezvénysorozattal az autizmus világnapja alkalmából. A program ma kezdődött Petes András önálló kiállításának a megnyitójával. Az autista fiatalember Az én szövéseim című kiállítás április 6-áig látható a városháza előcsarnokában.

A veszprémi egyesület megalakulásának 5. évfordulója és az április 2-i autizmus világnap alkalmából az egyesület nyitott szülőcsoportot tart március 23-án, pénteken 17-től 19 óráig a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézményben (Mikszáth Kálmán u. 13.), melyre a tagjaikon kívül szeretettel várnak minden érdeklődőt. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött (auti-csop@freemail.hu). A program ideje alatt gondoskodnak a gyerekfelügyeletről.

Március 26-ától április 8-áig kék sütemények kaphatóak a Kokó cukrászdában (Március 15 utca 3/1).

Az április 2-ai Autizmus Világnap időszakában a Kokó cukrászdában (Veszprém, az erre az alkalomra készített különleges kék sütemények kaphatóak.

Március 26-án 15 órától szakmai nap lesz a városháza Kossuth-termében. Az autizmus-specifikus, személyre szabott oktatás lehetősége integrációban címmel tart előadást Őszi Tamásné, az Autizmus Alapítvány szakmai vezetője. Lipcsey Réka gyógypedagógus előadásának címe: Lehet könnyebb! Útmutató integráló intézménybe járó, autista gyermeket nevelő pedagógusok számára. Az intézményi vizuális megsegítés alapjairól Szőke Sándor pedagógus, érintett szülő beszél, a DATA-programot pedig Győrfy Anikó, az AOSZ alelnöke mutatja be. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött (auti-csop@freemail.hu).

Március 31-én 11 órakor Bakony 10 – Viselj valami kéket! címmel túra indul a városlődi sportpályáról. A túra során az egyik ellenőrzőponton Auti-totó vehető át, melynek kitöltői a célban apró ajándékot kapnak. A túrázók az Európa Kultúra útvonala tanösvényt járják végig. Az indulók útvonalvázlattal ellátott ellenőrző lapot, a teljesítők kitűzőt kapnak. A jelentkezőktől 500 forint hozzájárulást kérnek a rendezés költségeihez.
Április 2-
án, az autizmus világnapján 18 órakor szimpátiafelvonulás indul kék lufikkal a Kossuth Lajos utcáról az Óváros téren át a Pannon Egyetemig.

Hozzászólások

hozzászólás