A Rotary Club Balatonfüred–Veszprém november 27-én kétmillió forint értékben hasznos sporteszközöket adott át a májusi futóversenyen legeredményesebb diákokat felsorakoztató Veszprém megyei iskoláknak. A programot a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Clubbal ez év májusában közösen szervezték.

Sajtótájékoztatóval és kölyök atlétika versennyel összekötve adták át a díjazott iskoláknak a II. Euronics Rotary Futónap szervezői a támogatók felajánlásából vásárolt sporteszközöket a Veszprémi Stadion futófolyosóján.

A sporteszközök között voltak TRX-ek, kosár-, futball-, kézi- és röplabdák, mezek, gimnasztika-, medicin- és jógalabdák, tollasütők, floorball-szettek és kapuk, szöges cipők és kézi súlyzók. Ezeken kívül a rotaristák sporteszközök és sportpálya felújításában is közreműködtek.

Fuss az iskoládért! – ezzel a felszólítással hívta veszprémi futóversenyére a résztvevőket május 19-én a Rotary Club Balatonfüred–Veszprém. Az már a verseny előtti napokban borítékolható volt, hogy a tavalyi, nagy sikerű futónap háromezres létszámát is megdönti az idei rendezvény, ugyanis a 14 előnevezett iskola aktivitásának köszönhetően összesen 3286 előnevezés érkezett, valamint lehetőség volt helyszíni nevezésre is az 1911 méteres Rotary futamra és a 10 kilométeres VEDAC futamra.

A kétmillió forint sportcélú támogatási lehetőség kellő motivációt jelentett: az iskolák, elsősorban a testnevelő tanárok mozgósították a diákokat, hisz minden befutó támogatni tudta a saját iskoláját – mondta Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatója. – Ezt a komoly támogatást idén második alkalommal sikerül átadni, és a hagyomány folytatásaként a jövő évi programot már elkezdtük tervezni. Veszprém igazán sportos város, több mint ötven sportegyesület működik itt, s nagyon szerteágazó mozgásformák űzhetők. A májusi futóversenyre sem csak atléták jöttek el, hanem kézilabdások, futballisták, sőt küzdősportosokat is láttam. A legjobban mégis a sok-sok amatőr futónak, a gyerekeknek és a családoknak örültünk, akik közül sokan nem mozognak rendszeresen, de bízunk benne, hogy a futónapnak is köszönhetően kedvet kapnak a sporthoz. A mozgás örömének a népszerűsítésével közvetve az összes helyi klubot, a veszprémi sportélet népszerűsítését támogatjuk. Nem kell mindenkinek atlétának lennie, az a fontos, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb, örömet okozó mozgásformát. Az atlétika pedig minden sportág alapja, sokak számára egy remek továbblépési lehetőség. A VEDAC-nak a sok népszerű rendezvénye közül ez volt idén is a legnagyobb létszámú eseménye, büszkék vagyunk rá, hogy a rotaristákkal közösen egy folyamatosan növekvő színvonalú szolgáltatást tudunk nyújtani az embereknek. Hatalmas csapatmunka volt a verseny megrendezése, köszönettel tartozunk a 138 fős lebonyolító csapatnak és a támogatóinknak.

A VEDAC részéről az eszközök beszerzését Török Krisztián szakmai igazgató koordinálta. A felújítások közül még a Deák iskola távolugró gödrének és nekifutójának felújítása várat magára, mellyel a kedvezőtlen időjárás miatt kellett várni. Ezt a projektet a VEDAC edzője, Szemán János valósítja meg.

A sporteszközöket Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Czuppor Gergő, a Meló-Diák igazgatósági tagja és Karcagi Péter, a Balatonfüred–Veszprém Rotary Club elnöke adta át.

A Fuss az iskoládért! mozgósítási versenyt ebben az esztendőben a Gyulaffy Általános Iskola nyerte, 600 ezer forint értékben kapott sportszervásárlási lehetőséget. A második Botev iskola 400 ezer forint, míg a harmadik Báthory iskola 200 ezer forint értékben vehetett át sportszereket.

A szervezők és támogatók jóvoltából ugyancsak 200 ezer forintos sportszervásárlási utalványt nyert a Lovassy gimnázium, illetve a Jendrassik szakképző intézmény. A felsőörsi Malomvölgy, a veszprémi Bárczi, a Dózsa, a Simonyi, valamint a Deák iskolák 100–100 ezer forint értékben költhettek sportszerekre, eszközökre, felújításra. Új elem volt az idei évben, hogy a támogatás egy jelentős részét sorsolással döntötték el, így az összlétszámuk legalább 10 százalékát mozgósító általános iskolák (középiskolák esetében 5 százalék) mindegyikének volt esélye nyerni, kompenzálva ezzel az iskolai létszámok közötti jelentős különbségeket.

A kétmillió forint sportcélú támogatást eredményező tömegfutás mellett a profik 10 kilométeren mérhették össze tudásukat. A táv első helyezettje Koszár Zsolt, a VEDAC hosszútávfutója lett, de gyakorlatilag mindenki nyert, aki részt vett az Euronics–Rotary veszprémi futónapján.

A díjátadót követően egy hangulatos kölyök atlétika versenyt rendeztek, ahol az iskolák nyolcfős csapatokban, öt versenyszámban mérhették össze tudásukat. A gyerekek csokit, oklevelet és hangulatos, sportos programot kaptak ajándékba.

Hozzászólások

hozzászólás