A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club – a noszlopy iskola közreműködésével – vendégül látta a puszczykowoi MKS Juvenia tizenkét sportolóját. A rövid- és hosszútávfutók a veszprémi edzőtáborban napi két gyakorlással készültek.

Bízunk benne, hogy ez egy gyümölcsöző szakmai kapcsolat kezdete – mondta Németh Attila, a VEDAC ügyvezetője. – Az egyébként is tradicionális lengyel–magyar barátság jegyében örömmel fogadtuk az atlétákat, és a Végh Balázs oktató által patronált csereprogram keretében viszonozni tudjuk majd a látogatást.

A lengyel sportolók programját Koós Hutás László és Török Krisztián koordinálta. Napi két edzés szerepelt a programban, valamint a hétvégén két versenyt is szerveztek nekik: Bécsben és Budapesten vehettek részt egy–egy nyílt versenyen.

Az edzéseken és a versenyeken kívül balatoni túrát tartott a csapat Balatonfüreden és Tihanyban, valamint Ovádi Péter képviselőnek és Török Lászlónak, a veszprémi állatkert igazgatójának köszönhetően meglátogatták az állatparkot is.

A VEDAC elsődleges stratégiai partnerei a megyében működő atlétikai klubok. A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club erős kapcsolatokat épített ki országszerte, most pedig a nemzetközi kapcsolatok építését tűzte ki célul, elsőként a V4 országok atlétikai klubjaival kezdte felvenni a kapcsolatot. A puszczykowoi MKS Junvenia sportolói nagyon jól érezték magukat Veszprémben, visszavárják a veszprémieket. Városunk atlétái a meghívásnak valószínűleg az év második felében tesznek eleget.

Hozzászólások

hozzászólás