Cserháti Simon és Péringer Márk képviselte a veszprémi színeket a svédországi Borasban lebonyolított junior Európa-bajnokságon.

A svédországi kontinensvetélkedő első napján Cserháti Simon kalapácsvető állt dobókörbe. Harminc sportoló nevezett a számban, két csoportra osztva kezdték meg a selejtezőt. A döntőbe jutáshoz 72 méteres szintet jelöltek ki, ezt heten tudták megdobni. A tizenkettedik eredmény 69.76 méter volt, a brit Campbell Bayley örülhetett a továbbjutásnak. Cserháti Simon 63.71 méterrel kezdett, majd 65.47 méterrel javított, viszont a harmadik kísérlete érvénytelen volt. Ezzel az eredménnyel összesítésben a 24. helyen zárt.

A viadal második napján Péringer Márk diszkoszvető lépett dobókörbe. A huszonhat fős mezőnyt két tizenhármas csoportba sorolták be, a veszprémi fiú a B-csoportban kapott helyet. A biztos döntőbe jutáshoz 59 méterre volt szükség, de ezt mindössze három sportolónak sikerült teljesítenie. Végül 55.25 méteres eredmény kellett a fináléhoz. Péringer Márk még júniusban dobott hatalmas egyéni csúcsot 56.64 métert, azonban ezúttal 50.01 méterig jutott, amivel nem került be a legjobb tizenkettő közé, összesítésben a 23. lett.

Közel állt az EB részvételhez a kalapácsvető Gombás Petra is, aki már a jövő évi junior világbajnokságra készül.

IMG_0222_

Hozzászólások

hozzászólás