Az országos döntőbe jutás volt a tét a megyei mezei futó diákolimpián, amelyet a közelmúltban rendezett meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) a Veszprém Megyei Diáksport Szövetséggel közösen.

Egy héten belül harmadik rendezvényét tartotta a VEDAC a Betekints-völgyben, a Kolostorok és Kertek sétaúton. A programok sora a városi mezei futó diákolimpiával vette kezdetét, majd következett a II. Tavaszköszöntő Futónap, végül a megyei mezei futó diákolimpia zárta a sort. A két, iskolásoknak szóló eseményen a VEDAC társrendezőként közreműködött a Veszprém Megyei Diáksport Szövetség felkérésére. A három programon több mint ezer futó fordult meg a Séd-völgyében.

Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatója elmondta, ráleltek az eddigi legmegfelelőbb helyszínre, hiszen a gyönyörű, kulturált környezetben nagyon jó pályát tudtak kiépíteni. Több résztvevő is úgy nyilatkozott, öröm volt itt a futás, a mozgás, a szervezők pedig zökkenőmentesen tudták lebonyolítani a versenyeket.

A városi és a megyei mezei futó diákolimpián öt kategóriában, egyéniben és csapatban hirdettek győztest. A gyerekek itt iskoláikat és nem klubjaikat képviselték, a legjobbak pedig belépőt válthattak az országos döntőre is.

20190319_142955_

Eredmények. Győztesek.

Férfi.
II. korcsoport:
1. Iróczki Ambrus (Magyarpolányi Kerek Nap Német Nemzetiségi Általános Iskola).
Csapat: 1. Györgyi Dénes Általános Iskola, Balatonalmádi (Molnár Hunor 3., Fried Levente 12., Pusztay Balázs 13., Tamás Endre 22.).

III. kcs.:
1. Szirbek Albert (Báthory István Sportiskolai Általános Iskola, Veszprém).
Csapat: 1. Simonyi Zsigmond Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola, Veszprém (Farkas Martin 11., Lévai Zsombor 15., Kovács Botond 16., Lipót Dániel 26.).

IV. kcs.:
1. Kubasi János (Báthory István Sportiskolai Általános Iskola).
Csapat: 1. Fehérlófia Waldorf Általános Iskola, Nemesvámos (Pál Soma 7., Fazekas Áron 9., Szita Gábor 11., Tóth Lázár 15.).

V. kcs.:
1. Zsetnyai Ákos (Vetési Albert Gimnázium, Veszprém).
Csapat: 1. Vetési gimnázium (Zsetnyai Ákos 1., Tóth Márton 2., Molnár Attila 4., Bálint Benedek 5.).

VI. kcs.:
1. Felber Balázs (Veszprémi SZC Ipari Szakgimnázium).
Csapat: 1. Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium, Veszprém (Szabó Márk 4., Reizinger Bence 5., Pacher Bence 7., Csapó Bence 8.).

Női.
II. korcsoport:

1. Mayer Luca (Ajka, Fekete-Vörösmarty).
Csapat: 1. Bán Aladár Általános Iskola, Várpalota (Kiss Zsófia 2., Lengyel Laura 3., Arday Luca 5., Arday Petra 20.).

III. kcs.:
1. Szemán Kata (Báthory István Sportiskolai Általános Iskola, Veszprém).
Csapat: 1. Báthory István Sportiskolai Általános Iskola, Veszprém (Szemán Kata 1., Vajthó Barbara 5., Németh Dóra 6., Esső Dóra 7.).

IV. kcs.:
1. Szemán Kitti (Simonyi Zsigmond Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola).
Csapat: 1. Simonyi Zsigmond Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola, Veszprém (Szemán Kitti 1., Tóth Eszter 4., Páll Emma 6., Dósa Jázmin 36.).

V. kcs.:
1. Varga Gréta (Vetési Albert Gimnázium, Veszprém).
Csapat: 1. Vetési gimnázium (Varga Gréta 1., Kirsch Natália 4., Mező Zsófia 6., Molnár Blanka 8.).

VI. kcs.:
1. Magyar Veronika (Padányi Bíró Márton Római Katolikus Gimnázium).
Csapat: 1. Lovassy László Gimnázium, Veszprém (Árkossy Borbála 3., Németh Emese 5., Borsos Zsófia 7., Bujáky Eszter 8.).

A csapatoknál a tagok mögött az egyéniben elért helyezések száma látható.

Hozzászólások

hozzászólás