A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) Hegyi- és Terepfutó Bizottsága a közelmúltban tartotta meg a 2018-as évet lezáró díjkiosztó szakmai fórumát. Az elmúlt esztendő legjobb férfi hegyifutója címet az évek óta stabil teljesítményt nyújtó veszprémi Fonyó Sándor nyerte el.

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) atlétájaként – edzői: idősebb Fonyó Sándor és Koós Hutás László – tavaly két hazai országos bajnoki címet is szerzett, a normáltávú és a félmaratoni hegyifutó ob-ről egyaránt aranyéremmel tért haza.

A nemzetközi versenyek közül az andorrai hegyifutó világbajnokságon és a macedóniai Európa-bajnokságon a második legjobb magyar befutó volt, a Masters hegyi világbajnokságon pedig a legjobb magyarként ért célba és az előkelő hatodik helyen zárt. Nagy szerepe volt az M35 korcsoportban a Masters hegyifutó világbajnoki bronzérmes csapat sikeres szereplésében is.

A nőknél Ősi Eszter kapta az elismerést, aki első helyen végzett az országos bajnokságon és az andorrai hegyifutó világbajnokságon a legjobb magyar helyezést érte el, amikor negyvenhatodik lett.

Hozzászólások

hozzászólás