Az idei II. Veszprémi Súlylökő Párbajt szervező VEDAC és Veszprém városa a 2020 és 2023 közötti időszakra meghirdeti az A/R/TLÉTIKA 2023 programot.

A program az atlétika népszerűsítése mellett partneri kapcsolatot keres a klasszikus kultúra művelőivel. Az idei versenyre, melyet május 7-én, kedden 16 órától az Óváros téren rendeznek, várják azokat a fotóművészeket, akik szívesen megörökítik a verseny hangulatát, izgalmas pillanatait.

Hívják azokat a képzőművészeket, akiket az itt szerzett élmények új, sport és Veszprém témájú szobrok, festmények, grafikák, valamint videóművészeti alkotások elkészítésére ihletnek. Várják azokat a zenei formációkat, amelyek szívesen komponálnak buzdító, dinamikus ritmusokat, zenéket.

Az így készült új alkotások javából a VEDAC 2020 és 2022 között versenykísérő kiállítást és koncertet tervez, aminek megvalósításához támogatókat, szponzorokat keres. Az atlétika és a művészet jó kapcsolatát dokumentáló alkotásokból EKF-pályázati anyagot állítanak össze. A legjobb alkotásokból 2023-ban rendeznek nagyszabású kiállítást és koncertet.

2023-ban az európai országok legjobb dobóatlétáit is várják Veszprémbe.

Hozzászólások

hozzászólás