Az MSZP-LMP-Párbeszéd frakció tagjai levelet írtak Porga Gyua polgármesternek a V-Busz menetrendjével kapcsolatban. A levelüket változtatás nélkül közöljük.

Tisztelt Polgármester Úr!

Azt olvastuk Katanics Sándor frakcióvezető úrnak írt – a Facebookon nyilvánosságot kapott – levelében, hogy a legfrissebb utasszámlálási adatok alapján úgy tervezik, június 2-án, kedden a tanszüneti menetrend lépne életbe a V-Busz járatait illetően, amennyiben a veszélyhelyzet nem emelkedik magasabb fokozatra.

Véleményünk szerint ez önmagában nem elégséges változás. A 2019. december 15-től bevezetett menetrend számos kritikát váltott ki a lakosságból, amelynek a 2020. január 30-án a városházán megtartott ellenzéki közmeghallgatáson is sokan hangot adtak. Az eseményhez kapcsolódóan polgármester úr és a V-Busz Kft. ügyvezetője arra tett ígéretet, hogy a menetrend felülvizsgálata meg fog történni. A februári közgyűlésen pedig, Hartmann Ferenc frakcióvezető napirend előtti kérdésére válaszolva, polgármester úr megerősítette, hogy dolgoznak a menetrendi módosításon.

Itt az idő, hogy az indokolt és finanszírozható igények figyelembevételével egy új menetrend lépjen életbe. Tisztelettel kérjük, ennek megfelelően tervezzék a helyi járatos szolgáltatás működtetését, és határozzák meg a menetrendváltozás időpontját!

Veszprém, 2020. május 20.

Üdvözlettel:

Benczik Gabriella önkormányzati képviselő

Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő

Hartmann Ferenc frakcióvezető

Hozzászólások

hozzászólás