A magyar kultúra napja alkalmából január 20-án Veszprémbe jön Grecsó Krisztián az öccsével, Grecsó Zoltánnal és Dragomán György a feleségével, Szabó T. Annával – majdnem egy időben, de sajnos nem egy helyre.

Programdömping van Veszprémben, ami nem baj, de az bosszantó, ha két olyan program csúszik egybe, amely feltehetően ugyanazt a közönségréteget érdekli. A magyar kultúra napja alkalmából január 20-án például öt órakor kezdődik a megyei könyvtárban Dragomán György író és Szabó T. Anna költő (most már író is, hiszen nemrég megjelent az első novelláskötete) irodalmi estje, egy órával később pedig az Agórában lesz Grecsó Krisztián író és öccse, Grecsó Zoltán kortárs táncos Mellettem című összművészeti estje.

Dragomán György és Szabó T. Anna. Fotó: konyves.blog.hu/Valuska Gábor

Dragomán György és Szabó T. Anna. Fotó: konyves.blog.hu/Valuska Gábor

Személy szerint én mindkét eseményt nagyon vártam már, mert jókat olvastam róluk, de szerettem volna mindkét estnek a hallgatója is lenni. Most csak tipródom, bosszankodom, és kérdések röpködnek a fejemben. Miért nincs egyfajta egyeztetés a város kulturális intézményei között? Az még elfogadható, ha például a megyei könyvtár vagy a városi művelődési központ mellett az Utas és holdvilág antikvárium vagy egy középiskola ugyanarra a napra szervezi meg a programját, de hogy a város meghatározó kulturális intézményei ne tudjanak a másik munkájáról, programjairól, enyhén szólva is furcsa. A magyar irodalom jeles képviselőit a veszprémi irodalombarátok is nagyon kedvelik, és alig várják, hogy ilyen élményhez jussanak. Miért kell választás elé állítani őket?

Hozzászólások

hozzászólás