Rasovszky Kristóf győzött a nyílt vízi úszás öt kilométeres számában a dél-koreai vizes világbajnokságon, ezzel Magyarország szerezte meg a kvangdzsui esemény első aranyérmét. A Veszprém megyei úszó azonban nemcsak fantasztikus teljesítményével hívta fel magára a figyelmet.

A friss világbajnok elárulta, a verseny előtt stresszesebb volt, mint általában, volt is egy nehéz kétszáz métere, de végül ahhoz is volt ereje, hogy hamarabb indítsa a hajrát, mint eredetileg tervezte.

Mohamed Ibrahim a 61. helyen végzett a versenyben. Utolsó lett, 12 perccel a világbajnok Rasovszky mögött. A szudáni fiatalember hajnal háromkor érkezett meg a helyszínre, egy éjszakai géppel, amelyet saját maga fizetett. Csak azért, hogy ott lehessen a világbajnokságon, hogy úszhasson ezen a távon.
A sztoriját felfedező brazil újságíró a sajtótájékoztató után odalépett Rasovszky Kristófhoz, hogy esetleg nem szólna-e két jó szót az afrikai sráchoz.

Persze – válaszolta Kristóf, majd megkeresték Ibrahimot, és két jó szó helyett a magyar világbajnok azzal indított, hogy a szudáni nyakába akasztotta az aranyérmét. – Emlékszel, mit mondtak az eligazításon? Aki itt elindul és aki teljesíti a távot, az mind bajnok, helyezéstől függetlenül. Te is bajnok vagy!
Ibrahim gyakorlatilag szóhoz sem jutott a döbbenettől, de alighanem ekkorra végképp elkönyvelte magában: mindent megért, hogy itt lehessen és ezt átélhesse.
A nemzetisport.hu tudósítása itt elérhető.

 

Hozzászólások

hozzászólás