A 100 éve szétszakított országra, az összetartozásra emlékezünk Veszprémben is június 4-én.

16:32 megszólalnak a harangok, ökomenikus ima szól a Városháza előtti országzászlónál,

18:00 Dr. Udvardy György érsek szentmisét celebrál a Szent Mihály Főszékesegyházban, mely az egyházmegye honlapján is követhető lesz online,

19:20 Békediktátum – Trianon 100 – élő közvetítés a Veszprémi Petőfi Színház zárt ajtók mögött bemutatott előadásáról a Veszprém televízióban és a teátrum Facebook-oldalán.

Megemlékezések, programok online

A Gerence Hagyományőrző Néptáncegyüttes és a Veszprém-Bakony Táncegyüttes videója is megtekinthető az #összefogás100folk címke alatt a közösségi oldalon.

A Laczkó Dezső Múzeum megújult honlapján emlékezik meg a Trianon 100 évfordulóról.

Az Agóra Veszprém Kulturális Központ közösségi oldalán közzéteszi a Menekült ország című előadást.

A Kabóca Bábszínház A csodaszarvas regéjét tűzi műsorra a honlapján.

Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár az épület előtt megjelenített Nagy-Magyarország térképen jelöli meg azokat a településeket, amelyekhez jelentős magyar íróknak-költőknek van kötődésük, majd bemutatják egy-egy kötetüket. Erről fotók, videók készülnek, melyet a határon túli könyvtárakba is eljuttatnak. Facebook-oldalukon a határon túli irodalom képviselőit helyezik előtérbe, illetve Veszprémben élő, de a határon túlról származókat kérdeztek meg arról, mit jelent számukra a nemzeti összetartozás. A könyvtár honlapján a képeslapokból készült videó-összeállítást, a szófelhőben pedig a munkatársak gondolatait találják a nemzeti összefogás kapcsán.

A Művészetek Háza Trianon témájú pályázatot hirdet. A legjobb pályaművek a Vár Ucca Műhely 66. számában jelennek meg.

 

Hozzászólások

hozzászólás