Az őszi Trialógusok következő vendége Ménes Attila, a Folyosó a Holdra című regény és a Bihari című dráma írója, beszélgetőtársai Bozsik Péter és Ladányi István.

A beszélgetés főleg Ménes Attila Folyosó a Holdra (Jelenkor, Budapest, 2016) regényével foglalkozik, de szó lesz az egész életműről, többek között a Tar Sándor-jelenséget színre vivő Bihari című drámájáról (ezt 2016. február 27-én mutatta be a Katona József Színház).

A magyar Wikipédia szerint Ménes Attilának 1985 óta jelennek meg novellái és regényrészletei, írásait antológiákban is publikálta. Hidegdauer című regényéért 2013-ban megkapta a Bank Austria Literaris Found bécsi ösztöndíját. Kalambó című színművét előadták a Gyulai Várszínházban és a Szentendrei nyár keretében.

Civilként halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek tanításával foglalkozik, illetve a Sotéria Alapítványnál mentális betegségekben szenvedők részére tart irodalomterápiás foglalkozásokat.

A beszélgetés helyszíne a Pannon Egyetem Irodalom- és Kultúratudományi Intézete (Vár u. 39., Szitár Katalin terem, I. em., 105.), időpontja november 16., szerda 18 óra.

Hozzászólások

hozzászólás