Nincs egy hónapja, hogy Bécsi Nikolett taekwondo világbajnoki címmel tért haza társaival Németországból. A múlt héten világkupa bronzéremmel folytatta a versenyzést.

Bécsi Nikolett a múlt héten másik sportágában a budapesti Kick-Box Világkupán lépett fel, ahol 42 ország több mint 1700 versenyzője küzdött az érmekért. Nikolett a Veszprémi Thai-Box SE versenyzőjeként bronzérmet szerzett.

Niki pár nap pihenőt adott magának, és máris folytatja a mindennapi edzéseket kora reggelenként, valamint a napi munka után késő estig, és persze jönnek a hétvégi versenyek, vagy egyhetes világversenyek – mondja Vajky László, Niki személyi edzője. – Egy élsportolónak ez mindennapi rutin. Persze ez sokaknak fárasztónak tűnhet, de amíg motivált egy sportoló, addig a versenyek feltöltődést is jelentenek számára. Így van ez Nikinél is, ennek eredménye ez a világkupa bronzérem.

Nagyon jó érzéssel tölt el az, amikor itthon vagy külföldön viszontláthatom a versenyzőtársaimat a világ minden részéről – folytatja Niki. – Többségükkel őszinte öleléssel üdvözöljük egymást, mintha egy nagycsaládba térne haza az ember. Kívülről kicsit tudathasadásos állapotnak tűnhet, amikor ezek után ellenfelekként kőkemény, akár kifulladásig tartó meccseket vívunk egymással. Azonban ez egyfajta kölcsönös tisztelet. Megtiszteljük a másikat azzal, hogy a legjavát adjuk a tudásunknak. Jó érzés, amikor nyerek, mert tudom, hogy komoly értéke van a győzelmeimnek. Amikor vesztek, mint ahogy itt a döntőbe jutásért is történt, nincs hiányérzetem, mert az ellenfelem és én is mindent megteszünk a győzelem érdekében. Ettől csillog szépen az a világkupa bronzérem, amit szereztem, amiért amúgy is sokan állnak még sorban, de hát mindenki tudja, hogy a sportban a dobogónak csak három foka van.

A rövid pihenés után Nikolett a Padányi klub vezetőedzőjeként már a júniusi nemzetközi taekwondo versenyére készül.

Hozzászólások

hozzászólás