Az adventi bolhapiac kedvező fogadtatását látva határozták el a szervezők, hogy kellő számú érdeklődő esetén tavaszi bolhapiacot rendeznek a Veszprémvölgyben (Kolostorok és kertek) április 22-én.

Április 10-éig várják mindazok jelentkezését, akik a használt, de még hasznos holmik vásárán szívesen árusítanának. További részletes információval a 20 488 9858-as telefonszámon állnak rendelkezésre.

Régi vesszőparipám, hogy a Nyerjenek újra értéket a tárgyak!-gondolat jegyében Veszprémben is meg kellene honosítani a számos európai nagyvárosban már turisztikai vonzerőként is számon tartott bolhapiac intézményét. A hétvégi bolhapiacot az antik vásároktól és a városszéli „lengyel piacoktól” az különbözteti meg, hogy az árusok nem ebből élnek, nem profi régiségkereskedők, hanem a város polgárai 8-tól 88 évesig, akik a megunt, kinőtt, feleslegessé vált dolgaikat szeretnék kulturált körülmények között, szép környezetben, egy jó hangulatú családi program résztvevőjeként, baráti áron értékesíteni. A bolhapiacon sok mindennek helye van, a gyerekjátékoktól a könyvekig, a nagypapa szivargyűjteményétől a diódarálóig, a sífelszereléstől a csipketerítőig, a szekrény mélyére száműzött régi bizsuktól az öreg evőeszközökig. Bolhapiacon eladni és vásárolni nem szégyellnivaló, sőt! Sokkal inkább sikk, hiszen a bolhapiac a gyakorlati hasznosságán túl egykettőre közösségerősítő társasági eseménnyé, „kincsvadászoknak” való szórakozássá válik.

Itt az alkalom, hogy Veszprémben is megvalósítsuk!

s.bonnyai

Hozzászólások

hozzászólás