Ahogy Angela Merkel mondta egyszer, s amit újévi üzenetében is megismételt: ha így megy tovább, Európában háború lesz.

Nyilván nem azért nemzettél és neveltél, nevelsz gyereket, hogy gátlástalan rongyok hataloméhsége, játszmái, beteges elméje áldozataként utána eltemesd. Nem kell autókat gyújtogatni, rendőrre támadni, elég csak szavazni.

Az Európa Parlamenti választásokon mindig alacsony a részvétel, ezért a jól mozgósítani képes alakulatok messze valós támogatottságuk fölött szoktak mandátumot szerezni. Ezért menj el szavazni!

Gyakorlatilag mindegy, hogy kire, ha rendes, gondolkodni kész ember vagy, jó helyre megy a voksod – lépéseddel az agyrokkantak szavazatai kevesebb komisszárt juttatnak a döntési helyzetek közelébe.

És az ellenzéknek, személy szerint mindenkinek(!), abba kellene hagynia azt, amit eddig jónak gondoltak, s ami teljesen kontraproduktív. Sok jelzőt dobálhatnék: köldöknézés, sült galambra várakozás, forráshiányra hivatkozás, öncélú kesergés, a mindennapi(!) aprómunka, a terepmunka elhanyagolása, frázisok pufogtatása, irodákból elképzelt választók csalódott keresgélése, a kutatások elhanyagolása – és így tovább.

Ahogy Angela Merkel mondta egyszer, s amit újévi üzenetében is megismételt: ha így megy tovább, Európában háború lesz

Klecska Ernő

Hozzászólások

hozzászólás