Vidám vásári forgataggal, helyi termelők kézműves portékáival, számos kulturális, családi és gyermekprogrammal, múzeumi kedvezményekkel várják a veszprémieket április 8-án, szombaton.

Ezzel a reggel kilenckor kezdődő és délutánig tartó tavaszi tekergővel nyitja meg Veszprém a turisztikai szezont és köszönti a húsvéti ünnepeket.

A programok helyszíne: az Óváros téren felállított színpad, a polgármesteri hivatal, illetve a Tourinform-iroda előtti tér, a vár, a belváros és titkos helyek (várbörtön, Veszprém Aréna, Petőfi Színház, Művészetek Háza és a Benedek-hegy gyomrában lévő óvóhely).

A tavaszi tekergő rendezvényei közül külön kiemeljük, hogy a Nyitott Műterem képző és fotóművészei közül tíztől délután ötig többen is várják az érdeklődőket a városháza előtt. A helyszínen B.Hegedűs Piros, Baumann Béla, Boda Balázs, Debreczeny Zoltán, Hatala Péter, P. Kovács Péter és Papp Norbert fest, rajzol, dolgozik, fotóz. Kettőkor kisorsolnak egy grafikát, háromkor képemelésre hívják a veszprémieket: kérik a város lakóit, hogy hozzanak magukkal egy-egy Veszprémet, tavaszt, utazási élményt ábrázoló festményt, fotót, plakátot, esetleg virágcsokrot, színes textíliát, és azt 15 órakor egyszerre emeljék a fejük fölé! A flash mobról a város derűs arcát, jókedvét hirdető fotók készülnek a virtuális világ örömére.

Hozzászólások

hozzászólás