Experimentális snitt címmel hirdet filmes pályázatot a Szeretfilm középiskolásoknak és a felsőoktatásban résztvevő korosztálynak.

A pályázatra olyan, legalább egyperces, legfeljebb háromperces mozgóképeket várnak, melyek egy beállítással (vágás nélkül) készültek és felvételi módszerükben és/vagy az ábrázolt helyzet, történet feldolgozását tekintve újszerű, kísérletező formanyelvet használnak. A filmek leadási határideje május 10. A pályázatra érkezett snitteket május 13-án egy közös eseményen mutatják be, és neves filmes szakemberek segítségével szakmai, valamint közönségdíjban részesítik. A szakmai díj 100 ezer forint, a közönségdíj meglepetés, a különdíj pedig megjelenési lehetőség.

A snittek linkjét a studio@szeretfilm.hu email címre várják! Amennyiben a pályázóknak kérdésük van, segítségre, tanácsra lenne szükségük, forduljanak bizalommal a pályázat kiírójához! Azokat az alkotásokat, amelyek öncélúan obszcénok, ízléstelenek, etnikai, vallási, vagy más szempontokból sértőek lehetnek, a pályázat szempontjából sem tekintik érvényesnek.

A filmes pályázatot és a díjkiosztó eseményét a szervezők Kovács András magyar filmrendező emlékének ajánlják. Kovács András (1925. június 20.–2017. március 11.) Kossuth-díjas és kétszeres Balázs Béla-díjas filmrendező 1966-ban készítette el Cseres Tibor regényéből Hideg napok című filmjét, amely az 1942-es újvidéki vérengzést dolgozta fel. Kovács a magyar film aranykorának meghatározó, kísérletező kedvű alkotóművésze volt.

Hozzászólások

hozzászólás