Úgy tűnik, eredményt hozhat az a több éve indult lakossági, önkormányzati tiltakozás, amit a Balatonfűzfő szomszédságában épített regionális hulladékkezelő telep irritáló bűze váltott ki a lakosság körében. Erről nyilatkozott Marton Béla Balatonfűzfő polgármestere a balatontipp.hu-nak.

A jellegzetes „fűzfői szag a Nitrokémia leépülése után lassan eltűnt, ám néhány évvel ezelőtt egy új bűzforrás jelent meg a település szomszédságában. Litér, Királyszentistván, Vilonya, Papkeszi és Balatonfűzfő között, Királyszentistván határában 158 önkormányzat társulása egy regionális hulladékkezelő telepet alakított.

Az eredetileg szagtalannak ígért létesítményről nagyon hamar kiderült, hogy egyes időszakokban rendkívüli bűzt árasztott.

A szakértők által a különböző évszakokban lefolytatott vizsgálat az eddigi véleményünket támasztotta alá, 99,9 százalékban megállapította, hogy a kellemetlen szaghatás a hulladékkezelő telepről érkezik. Az eredmény azért különleges jelentőségű, mert a szakértők nyilatkozatot tettek, hogy vállalják a bíróság előtt való megfelelést is, amiről bővebben itt olvashatnak.

Hozzászólások

hozzászólás