A Laczkó Dezső Múzeum május 20-án, szombaton 9 és 16 óra között rendezi meg a II. Veszprémi Honvédelmi Napot. A program civil összefogás eredményeként számos hagyományőrző csoport, magángyűjtő közreműködésével és a Magyar Honvédség támogatásával valósul meg, a múzeum kiemelt szervezőtársa az lhsn.hu.

Az egész napos seregszemle során a látogatók megismerkedhetnek a múltbéli és a jelenkori katonaélet eszköztárával, tárgykultúrájával, érdekes relikviákat és modern katonai használati tárgyakat tekinthetnek meg és próbálhatnak ki.

A II. Veszprémi Honvédelmi Napon Brányi Mária alpolgármester és S. dr. Perémi Ágota múzeumigazgató mond köszöntőt. A rendezvényt Gulyás Zoltán dandártábornok, a MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság parancsnokhelyettese nyitja meg. A megnyitó részeként Rainer Pál történész megemlékezik az I. világháborús kostanjevicai hadszíntér eseményeiről. Az ünnepi programon közreműködik a Veszprémi Ifjúsági Fúvószenekar.

Az ingyenes programsorozat veterán járművek felvonulásával kezdődik, és lesznek alaki bemutatók, előadások, tárlatvezetések, rendőrségi és katonai szituációs bemutatók, játékos vetélkedők. Kositzky Attila nyugalmazott altábornagy előadást, a rendőrség taktikai bemutatót, Rainer Pál tárlatvezetést tart.

Hozzászólások

hozzászólás