A kedveltségi teszt összesített eredménye és a kóstolók összbenyomása alapján is a legolcsóbb borok egyike, a Molnár Mátrai nyerte a NÉBIH rozébor tesztjét, miközben egyes “nagy nevek” csak a sor végén kullogtak. A nagy kereskedelmi áruházláncok kínálata alapján 28 száraz, 2016-os évjáratú kékfrankos rozét választottak tesztelésre. A vizsgálat részletes eredménye a balatontipp.hu portálon olvasható.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Szupermenta tesztjén ezúttal olyan rozékra fókuszáltak, amelyekben a bor legalább 85 százalékban Kékfrankos fajtából készült. Magyarországon legnagyobb mennyiségben Kékfrankosból készítenek rozét, mivel ennek a fajtának a tulajdonságai biztonságos termesztést garantálnak.
A kóstolók a
Molnár Mátrai Kékfrankos rozét tették az első helyre, amelyből egy palack körülbelül 525 forintba kerül. A Szupermenta rangsorban másodikként végzett a Gedeon Birtok Kékfrankos rozéja, a harmadik a Babarczi Szőlőbirtok Pannonhalmi Kékfrankos rozé lett. A „nagy nevek” a középmezőnyben és a sor végén landoltak: 11. lett a Taschner Soproni, 12. a Koch Hajós-Bajai, 14. a Homola, 18. a Bock Piknik, 22., azaz utolsó előtti a Frittmann Kékfrankos Rozé.

Hozzászólások

hozzászólás