Néhány hete A kontrasztok harmóniája címmel jelent meg Tokodi Gábor mandora szólólemeze. Tokodi Gábor repertoárja hangszereinek köszönhetően (reneszánsz és barokk lant, mandora, klasszikus gitár) rendkívül széles és színes. Ez a szóló koncertek mellett a legkülönbözőbb zenei együttesekkel való együttműködésre nyújt számára lehetőséget a lantduótól az oratórikus zenei alkotásokon keresztül a barokk operákig.

Miután Bozoki Andreánál és Róth Edénél befejezte zenei tanulmányait, a frankfurti egyetem ösztöndíjasa lett és Michael Teuchert és Thomas Bittermann tanítványaként klasszikus gitár előadóművészi diplomát szerzett. Ezek után került Yasunori Imamura osztályába lantjátékot tanulni. Főiskolás éveiben bejárta egész Európát (London, Frankfurt, Barcelona, Versailles, Brüsszel, Koppenhága, Turku) és Indiát. A mai napig – számos projekt résztvevőjeként – egészen különböző zenei világokba kalandozik a régizenétől a világzenéig.

A tihanyi Recercare Régizenei Szalonban (Tihany, Csokonai u. 37.) február 23-án, szombaton este hét órára várják az érdeklődőket a mandora szólólemez bemutató koncertjére.

Mivel a hely csupán húsz felnőtt befogadására alkalmas, részvételi szándékukat jelezzék előre Suda Magdolnának: 20/200-50-63 vagy sudamagdolna@gmail.comA hozzájárulás fejenként kétezer forint, az összegyűlt pénz teljes egészében a fellépő művész honoráriuma. A koncert után kötetlen baráti beszélgetésre marasztalják a hallgatóságot.

Hozzászólások

hozzászólás