A VeszprémFest részeként, az Óváros téri Rozé, rizling és jazz napokhoz kötődően – a tavalyi sikeren felbuzdulva, amikor 400 pályamű érkezett a felhívásra – ismét rajzpályázatot hirdet a fesztivál rendezője. A pályázaton a Veszprém területén működő általános és középiskolák tanulói vehetnek részt.

A pályázók Veszprém két ikonikus épületét festhetik ki kedvükre: a pályázat célja a Tűztorony és a városháza homlokzatának egyedi „díszítése”. Pályázni mindkét épületre, vagy csak az egyikre készült munkával egyaránt lehet. Minden terv külön pályamunkának számít.

A pályázatra kizárólag színes alkotásokat várnak. A nyertes pályaműveket a Rozé, rizling és jazz napok estéin, július 7-e és július 16-a között kivetítik a Tűztorony és a városháza felületeire.

A VeszprémFest a Tűztorony és a városháza homlokzatának sematikus rajzát (vetítési felületének rajzát) mind papír, mind digitális alapon a pályázók rendelkezésére bocsátja. Az épületek rajzolatai digitálisan innen tölthetők le.

Azok számára, akik az A3 nyomtatást nem tudják maguk megoldani, a homlokzatok rajzai (template) A3-as méretben kinyomtatva elérhetőek a Tourinform Veszprém Irodájában (Óváros Tér 2.). Csak az épületek template-jeire illeszkedő rajzokat fogadják be, mert így oldható meg a nyertes pályaművek pontos kivetítése a felületekre.

A pályázatok papír alapon, kizárólag A3-as méretben adhatóak be személyesen a Tourinform Veszprém Irodájában és postai úton ugyanerre a címre (A4-es méretű borítékban, egyszer, középen meghajtva), vagy digitálisan az info@veszpremfest.hu e-mail címre (formátum: JPG, TIFF, PDF vagy CDR, méret és felbontás: A4 esetén 300 DPI, A3 esetén 150 DPI) május 15-éig. A pályázattal kapcsolatban felmerülő kérdéseket az info@veszpremfest.hu címre várják.

A beérkezett pályaműveket egy szakmai zsűri bírálja el, amelynek elnöke Hegyeshalmi László festőművész, a Művészetek Háza igazgatója. A nyertes pályaművek a veszpremfest.hu weboldalon és a fesztivál facebook oldalán is megjelennek. Valamennyi nyertes pályázó megkapja a pályázat hivatalos pólóját és további értékes nyereményeket.

Hozzászólások

hozzászólás