Középiskolásokat és minden érdeklődőt várnak november 23-án, szerdán 18 órakor a Deák Ferenc Általános Iskolába (Aradi vértanúk útja 2.) A gyáva című előadásra, amelyet Scherer Péter rendezett.

A gyáva a Nézőművészeti Kft. és a Manna Kulturális Egyesület közös produkciója, amelyben egy fiatal fiú (Kovács Krisztián) mesél a gondolatairól, érzéseiről, a családjával lévő ellentmondásos kapcsolatáról, arról, hogy hogyan kezdett drogozni és milyen kínlódások árán sikerült leszoknia. Apja (Scherer Péter)  mindezt végignézi, -hallgatja és -éli.

Zavarba ejtően személyes párbeszédek és belső monológok hangzanak el, humoros és keserű helyzetek játszódnak le a közönség előtt az élet rendhagyó sorsfordulatai közé ékelve. Hol csúszhatnak el a szándékok? Miért választjuk a „könnyebb” utat, ha úgy érezzük, az életünk zsákutcába ért? Az előadás szövegkönyve a kábítószer-függőségükről valló emberek személyes dokumentumai, valamint az alkotók írásai alapján készült.

Az előadás elnyerte a 2011-es VI. gyermek- és ifjúsági színházi szemle fődíját és a 2012-es ASSITEJ gyermek- és ifjúsági színházi biennálé legjobb ifjúsági előadásnak járó Üveghegy-díját.

A katartikus erejű előadást pedagógusoknak, pszichológusoknak, gyermekvédelemmel, családokkal foglalkozó szakembereknek, segítő civil társszervezetekben dolgozóknak és szülőknek ajánlja a szervező, az Alkohol- és Drogsegély Ambulancia.

Az előadáson való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a következő e-mailen lehet: drogambulancia@invitel.hu.

Hozzászólások

hozzászólás