Hazai slágerekkel a Retró Szállóba várja a közönséget a Veszprémi Petőfi Színház, ahol igazi retró hangulatban tölthetnek el egy felejthetetlen estét, és tanúi lehetnek a színház és a könnyűzene találkozásának, átélhetik a 60-as, 70-es, 80-as évek zenei érzését. Varázslat, időutazás és élő zene minden alkalommal a korszak meghatározó sztárvendégével.

– Az évek alatt azt tapasztaltuk, hogy a művészek kicsit szétszórtak, a fellépések végén sokszor ottfelejtenek a szállásokon valamit, egy cipőt, egy harisnyát, vagy éppen egy inget, esetleg egy gitárpengetőt – mondja szinte egymás szavába vágva Szeles József és Keller János. – Ez adta az alapötletet. A kerettörténet szerint a szálló igazgatója hordárokat küld, hogy a 40–50 év alatt ottfelejtett fellépőruhákat elszállíttassa. A ruhák láttán feltörnek az emlékek, a zenekar a helyére ül, és felhangzanak a dalok.

– Olyan zenéket válogattunk, amelyeket az idősebb korosztály és a fiatal közönség is szívesen hallgat – folytatja Szeles József. – Szeretnénk minél több embernek boldog, feledhetetlen pillanatokat adni. A teljesség igénye nélkül híres, szívet dobogtató dallamok csendülnek fel olyan előadóktól, mint Komár László, Hofi Géza, Soltész Rezső és olyan együttesektől, mint a KFT, a Beatrice, az Illés, az Omega.

– Bízunk benne, hogy az előadás után a nézők még sokáig beszélgetnek majd arról, hogyan is kapcsolódtak ki a 60-as, 70-es években, milyen érzés volt élőzenére szórakozni, amikor még megadták a módját, kiöltözve indultak el otthonról és keresték azt a helyet, ahol élőben szól a gitár, pereg a dob, bömböl a szaxofon – veszi át a szót Keller János. – A retró ma már egy stílus, egy életérzés, mindenki tudja, hogy mit jelent, és érdekes módon egyre inkább vágyik rá. A Retró Szálló visszahozza azt a korszakot, amikor ezek a csodálatos, felejthetetlen dalok születtek.

Első alkalommal, október 30-án Zalatnay Sarolta érkezik a Retró Szállóba. Ő egyike azon nagy előadóknak, akik e kort a leghitelesebben képviselik.

Hozzászólások

hozzászólás