A Veszprémi Petőfi Színház, a színházak közül az országban elsőként, március 20-án kezdte meg – a Csolnoky Ferenc Kórházzal egyeztetett anyagminőség, forma és előírás alapján – sebészeti maszkok készítését.

A jótékony munkába a színház különböző területeiről kapcsolódtak be az intézmény dolgozói, a jelmezgyártó-táron túl a művészeti munkatársakon át fodrászok, szervezők, öltöztető, színésznő, karbantartó, színpadmester, művészeti titkárság és a maszkok csomagolásában, eljuttatásában a színház vezetése is napi feladatokat lát el. A maszk-csapat munkáját Mojzes Gabriella műhelyházvezető koordinálja.

A maszkokat a Csolnoky Ferenc Kórháznak, a veszprémi háziorvosi praxisoknak, a fogászati ügyeletnek, a veszprémi mentőknek, a veszprémi idősgondozás szereplőinek, önkénteseknek, a Farkasgyepűi Tüdőgyógyintézetnek, a füredi Állami Szívkórháznak, az önkormányzat dolgozóinak és a színház saját dolgozóinak készítették: március 31-ig közel 280 méter anyagból, 1800 méter gumiból és merevítőből 2500 darabot.

Április 1-jétől a gyártókapacitásukat Veszprém megbízására fordítják, és gőzerővel elkezdték a lakosság részére történő maszkgyártást. Április 5-éig – a hétvégéket is vállalva – 1300 maszkot készítettek és adtak át a polgármesteri hivatalnak. A munkát folytatjuk annak érdekében, hogy segítsék a veszprémi polgárok ellátását.

petofi

Hozzászólások

hozzászólás