A 2019-nCoV néven ismert vuhani koronavírussal kapcsolatban kialakult helyzetre tekintettel a Pannon Egyetem az alábbiakról tájékoztatja az egyetem polgárait és a közvéleményt.

A Pannon Egyetem jelenlegi ismeretei szerint sem dolgozói, sem hallgatói között nincs koronavírussal fertőzött személy, továbbá olyan személy sem, akinél a fertőzés gyanúja felmerült. Intézményünk 2020. 01. 28. napján délelőtt írásban megkereste a Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi és Járványügyi Osztályát, és tájékoztatást kért, hogy az egyetem területén milyen óvintézkedéseket tartanak indokoltnak a külföldről visszaérkező hallgatókkal kapcsolatban, a dolgozók és hallgatók védelmének érdekében. A Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi és Járványügyi Osztály állásfoglalása ezen a linken érhető el.

Egyetemünk részletes eljárásrendet és monitoring rendszert dolgoz ki az esetleges megbetegedések, fertőzésgyanúk kiszűrése érdekében, melynek keretében a hallgatók és dolgozók külföldre utazásait is vizsgáljuk. A Pannon Egyetem a megelőzés és a monitoring további lépesei egyeztetése érdekében felvette a kapcsolatot a Veszprém Megyei Kormányhivatallal és a Csolnoky Ferenc Kórházzal. A Pannon Egyetem fokozottan ügyel a higiéniai előírásokra, ezek betartására plakátokkal figyelmezteti a hallgatókat és a dolgozókat. Az egyetem épületeiben elhelyezett kézfertőtlenítőket a Pannon Egyetem feltöltötte, utántöltésükről folyamatosan gondoskodik, a közösségi terek és szociális helységek tisztaságára kiemelt figyelmet fordít.

Veszprém, 2020. 01. 29.

Csillag Zsolt s.k. kancellár

Hozzászólások

hozzászólás