Iskolák, óvodák, kórházak, önkormányzatok és aktív közösségek is jelentkezhetnek április 29-ig a Let’s Colour Településszépítő Egyesület pályázatára, melynek keretében 800 négyzetméter kültéri vagy beltéri falfelület kifestésére elegendő festéket lehet megnyerni. A pályázatokat április 30-ig az egyesület weboldalán nyújthatják be.

A Let’s Colour Egyesület projektjében bármely közösség vagy társadalmi csoportosulás elindulhat. A nevezés legfőbb kritériuma, hogy a kifestendő kültéri vagy beltéri falfelületet – mely az adott közösség életében központi szerepet tölt be – a pályázó jelölje ki. A pályázat nyerteseinek a festéshez szükséges mennyiségű festéket, a grafikai terveket, a munka koordinálását, valamint a szakértői támogatást a Let’s Colour adja, a kivitelezők pedig a közösségek önkéntesei.

Egyesületünk célja, hogy színt vigyünk a mindennapokba és minél több embernek bemutassuk a színek erejét – mondta Nagy Gergely, a Let’sColour Településszépítő Egyesület szóvivője. – Hiszünk abban, hogy együtt nemcsak a kedvelt tereket, hanem a közösségek életét is színesebbé, inspirálóbbá tudjuk tenni. Jó látni, milyen sokan összefognak egy közös cél, például egy orvosi rendelő, vagy egy szürke betonkerítés újrafestésének érdekében.

A Let’s Colour Településszépítő pályázat a legsikeresebb ilyen jellegű kezdeményezés hazánkban: az elmúlt hét évben évi 40–50 pályázat érkezett hozzájuk az ország minden szegletéből. A szervezet működése során eddig közel 20 ezer négyzetméternyi szürke falfelületet varázsolt színessé kétezernél is több önkéntes segítségével.

A jelentkezéseket idén is két kategóriában várják, a tízezer fő alatti, illetve a tízezres lélekszámot meghaladó települések külön versengenek. A pályázatok április 29-én éjfélig tölthetők fel a www.letscolour.hu weboldalra. A megadott határidőn belül bármikor el lehet küldeni a jelentkezéseket, azok sorrendje nem számít a későbbi elbírálásnál. Ezt követően április 30-ától egészen május 20-áig lehet szavazni a benyújtott pályázatokra, az eredményhirdetés május 21-én lesz. Az online szavazás eredményeként a kategóriák 33 legtöbb szavazatot kapott pályázata jut be a döntőbe. A döntős pályázatokat a korábban megszerzett szavazatok számától függetlenül értékeli a szakmai zsűri és hirdeti ki a kategóriánkénti győzteseket. A döntőbe jutott, de nem nyertes pályázók idén is 5050 liter Dulux színes beltéri vagy kültéri falfestékkel „vigasztalódhatnak”. A festéseket legkésőbb augusztus 15-éig kell befejezni.

 

Hozzászólások

hozzászólás