Mint egy Mad Max-filmben, úgy érezhetik magukat a környékbeli falvak lakói: az utakon Mel Gibson-féle férfiak dübörögnek tömegével különlegesen jól felszerelt motorjaikkal, az Open Road Fest szervezői pedig nyomatják a programokat ezerrel. Csütörtökön éjszaka Alsóörsön koncertezett a legendás angol blues-rock zenekar, a Ten Years After. Ez már nem az őseredeti felállás.

Alvin Lee, a hatvanas–hetvenes években nagy pályát befutott banda spiritus mundija nem él már, meghalt pár évvel ezelőtt, ennek ellenére becsülettel megdöngették a dobhártyánkat és a testünket, lelkünket a fiúk.

Fiúk? A basszusgitáros, Colin Hodgkinson 71 éves, de nagyon belecsapott. Nagyon jól szólt a Love Like A Man című számuk. Jöttek is mindjárt a keményfiúk a bárpultoktól a színpad elé mozogni, kicsit csápolni, mert Hodgkinsonék ellenállhatatlanul keményen reszeltek, téptek, ahogy egy ilyen bandának kell. Az öregurak találtak maguknak új frontembert, egy tehetséges fiatal csikót a brit blues csodagyereke, Marcus Bonfanti személyében, aki bár nem Alvin Lee, nincs meg benne az az extázis, ami a legendában megvolt, de kiválóan gitározik és jól énekel. Ahhoz a szenzációhoz képest, hogy itt voltak, viszonylag kevesen, legfeljebb ezren tömörültek a színpad körül, hogy hallják, lássák őket.

A többiek jól elvoltak a kis pubokban beszélgetve, motorjaikkal körözve, vagy más programokon, mert óriási a kínálat a fesztivál bázisán, az alsóörsi Pelso Campingben. Itt van és pláne itt lesz mindenki a hétvégén, aki a magyar rockzenében és a motorosok világában számít.

Hozzászólások

hozzászólás