Nyugdíjasoknak szervezett nyári egyetemet a Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet. Mi föltettük a hírt a Veszprém Kukacra, olvasóink pedig szinte azonnal jelezték, hogy nem tudnak regisztrálni az eseményre.

A rendezvény beharangozóját itt elolvashatják.

Mi még akkor, június 26-án eljuttattuk kérdéseinket az illetékeshez. A szervezőtől, a Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezettől most kaptunk válaszokat.

Miért hirdet meg egy olyan eseményt a város és az egyetem, amelyre már nem lehet jelentkezni, miközben várható, hogy nagy lesz rá az érdeklődés?
A rendezvény előzetes tervek alapján 100 főre volt tervezve. Ezt további 20 százalékkal sikerült emelni, látva az érdeklődők számát. A rendező – nem Veszprém városa, – az egyetem és a szövetkezet életében ez volt az első rendezvény, amelyet a korosztály számára rendezett ilyen széles körben. Nagy örömünkre szolgál a nagyszámú érdeklődés. Az első nap konzekvenciáit levontuk, ennek megfelelően még profibb szervezére számíthatnak vendégeink.
Aki felvette velünk személyesen a kapcsolatot informáltuk a teljes szituációról. Felelős szervezőkként nem tartottuk jó iránynak azt, hogy az utolsó pillanatban helyszínt módosítunk, vagy tovább emeljük a teremben elhelyezett székek számát. Erre biztonságtechnikai okok miatt nem volt lehetőség. A regisztráció a következő alkalomra elérhető, mintegy 100 fő regisztrált eddig.
Hány fő befogadására alkalmas teremben lesznek az előadások?
A további előadásokat terveink szerint 250–350 fő befogadására alkalmas helyszínen lesznek, így bízunk abban, hogy mindenkit vendégül tudunk majd látni.
Van-e esély arra, hogy duplázzák az előadásokat a nagy érdeklődés miatt?
Az előadások számát nem fogjuk duplázni, az optimális helyszín megtalálása a célunk.

A következő előadások július 31-én lesznek. Az érdeklődők itt regisztrálhatnak.

 

Hozzászólások

hozzászólás