A kormányzati médiában többször is bemutatott videók, amelyek arról tudósítottak, hogy tucatnyi rendőr csapott le olyan „rémhírterjesztőkre”, akik kritikus véleményeket fogalmaztak meg az interneten a kormánnyal szemben, pontosan arra voltak jók, hogy megijesszék azokat az egyszerű vidéki embereket, akik eddig merték használni a Facebookot a véleményük hangoztatására. 

Ez az eljárás súlyosan jogtalan volt, ne hagyjuk megfélemlíteni magunkat! – írja a Nyomtass te is!

A járvány elleni védekezés ürügyén meghozott rémhírterjesztéssel kapcsolatos jogszabály eleve azért született, hogy lehetőséget adjon a polgárok megfélemlítésére. Be akarta magát biztosítani a kormány, hogy ha valamit rosszul csinálnak, akkor legyen jogi hivatkozás a kritikus hangok elfojtására. Miután a karanténban töltött idő alatt azok is többet interneteztek, akik nem szoktak, és az érdeklődés is felfokozottabb volt a közélet iránt, felrémlett a „veszélye”, hogy a vidékiek is többet beszélgetnek politikáról − amit a jelenlegi kormányzat nagyon nem szeretne.

Jogvédő szervezetek azonnal jelezték, hogy súlyos törvénytelenség történt, amit a hatóságok is kénytelenek voltak elismerni. Több mint kínos, hogy az ügy az Európai Parlament ülésén is felmerült, ahol éppen arról tárgyaltak, hogy a magyar kormány hogyan használja fel saját politikai céljaira a járványhelyzetet.

Még a szocializmus idején, 1979-ben Lengyelországba látogatott II. János Pál pápa, aki lengyel származású volt. Akkor hangzott el a legendássá vált és máig érvényes felszólítása, amelyet a szocializmus ellen küzdő lengyel néphez intézett: Ne féljetek!

A kis újságban a TASZ munkatársai megírták, mire vigyázzunk, hogy ne legyünk „rémhírterjesztők”.

Aláírásgyűjtés indult, hogy megakadályozzák a kormány tervét, amely szerint minden eddiginél több pénzt költenének az augusztus 20-án megrendezendő tűzijátékra. Ezt a pénzt inkább a munkájukat elvesztőknek kellene adni.

A kormány egy múlt héten közzétett határozatában közel kétmilliárd forinttal növelte a Nemzeti Atlétikai Központ megvalósításához felhasználható költségeket. Így a korábbi 5 770 148 656 forintot 1 998 039 107 forinttal megemelve már 7 768 187 763 forint lesz a stadion megvalósításához a Beruházási Ügynökség által vállalható kötelezettség összege.

Olvassa, nyomtassa, terjessze! A Nyomtass te is! legfrissebb száma innen letölthető.

 

Hozzászólások

hozzászólás