A strasbourgi európai bíróságnak immáron tizenötödször(!) kellett felszólítania a magyar kormányt arra, hogy adjon enni a tranzitzónákban fogva tartott embereknek. Eközben friss adatok szerint több mint 22 millió forint határvédelmi kiadás jutott tavaly minden egyes illegális bevándorló megállítására – ez a Nyomtass te is! Új számának vezető témája.

A többi:

Idén májusban és júniusban, abban a két hónapban, amikor már nem volt érvényben a téli kilakoltatási tilalom, összesen 1476 lakást, valamint üzlethelyiséget ürítettek ki az országban.

Sokakban váltott ki ellenérzést, hogy a Volt és a Balaton Sound fesztiválokon egy olyan videót ismételgettek 7–8 percenként, amely Orbán Viktor egyik 1989-es beszédét idézte fel. A Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt. a videó lejátszásáért az idei fesztiválszezonra 207,5 millió forintot kapott.

Kéthetes sztrájkra készülnek a fogorvosok, mert úgy látják: fenntarthatatlanná vált a finanszírozás. Egy állami rendelőnek bruttó 850 ezer forintból kell gazdálkodnia egy hónapban, ami nem elég az ellátásra, de még az orvos és az asszisztens munkabérét sem fedezi.

Két olasz cégtől vásárolt egy elhagyott ipari területet a magyar kormány Triesztben, hozzávetőlegesen 10 milliárd forintért, hogy ott kikötőt létesítsen. Szakértők egyöntetű véleménye szerint a hely nem alkalmas komoly kikötő kialakítására. A partszakasz túl rövid, a víz pedig sekély.

Európában a fejlett országok közül a magyar dolgozók kapják a legalacsonyabb órabért. Egy legutóbbi felmérés szerint egy átlagos hazai munkavállaló 1741 órát, azaz 218 és fél munkanapot dolgozik egy évben, amivel a legalacsonyabb fizetések egyike jár együtt.

A Nyomtass te is! innen letölthető. Olvassa, nyomtassa, terjessze!

 

Hozzászólások

hozzászólás