Az elmúlt idők legnagyobb szakszervezeti tüntetését hozta össze december 8-án az elhíresült rabszolgatörvény elleni tiltakozás. Az ellenzéki pártok parlamenti akciókkal igyekeztek – sikertelenül – megakadályozni, hogy a tervezet eljusson a szavazásig. Ez a Nyomtass te is! legújabb kiadásának vezető híre.

A lapban egyebek mellett a következőkről olvashatunk:

A KSH friss adatai szerint 2010 és 2017 között majdnem duplájára nőtt a rendkívüli szegénységben élő nyugdíjasok aránya. A Fidesz-kormányzás kezdetén ez az arány csak 4,6 százalék volt, 2017-re azonban 10 százalékra nőtt.

Egyszerre fantasztikus, felemelő és persze szomorú is a sárbogárdi Orosvári Zsolt története, aki gyűjtést indított, hogy soha többé ne kelljen földön feküdniük beteg gyermekük mellett a magyar kórházakban az édesanyáknak.

Végül egy felhívás, amely a lapban is szerepel. A most záruló esztendő nemcsak a családok éve volt, hanem rengeteg kilakoltatott családé is. A Város Mindenkié csoport azt szeretné elérni egy törvénymódosító javaslattal, hogy legalább gyerekes családokat ne lehessen utcára tenni elhelyezési kötelezettség nélkül. Ahogy a csoport egyik tagja fogalmaz: „Ennél kevesebbet már nem tudunk kérni.” Aki egyetért ezzel a céllal, az itt írhatja alá a petíciót.

A kis újság legújabb száma innen letölthető. Olvassa, nyomtassa, terjessze, mert sok emberhez nem jutnak el az igazi hírek!

 

Hozzászólások

hozzászólás