Soha még ennyi pénzt nem költöttek politikai propagandára, mint amennyit ebben az évben erre a célra tervez a kormány. Plakátok, hirdetések, kiadványok és úgynevezett nemzeti konzultáció készül az előirányzott 150 milliárdból, miközben a koronavírussal kapcsolatos központi tájékoztatás bizony erősen hiányos – olvashatjuk a Nyomtass te is! legfrissebb számában.

A kormány, ahogyan más ügyekben is szokta, mindenféle egyeztetés nélkül közzétette a Nemzeti Alaptantervet (NAT), amely meghatározza, hogy mit lehet és kell tanítani az iskolákban. Tanárok, diákok és szülők ezrei tiltakoznak folyamatosan, mert szerintük korszerűtlen és a gyerekeket még tovább terhelő a tananyagmennyiség, amit most akarnak bevezetni.

Magyarországon katasztrofális állapotban van az idősgondozás. Az ápolásra szoruló öregekről emberfeletti erőfeszítéssel igyekeznek gondoskodni a rokonok, de ehhez szinte semmilyen állami segítséget nem kapnak.

Délelőtt tartsák meg az óráikat, aztán, ha van, aki vigyázzon a diákokra, akkor délután munkabeszüntetésbe kezdhetnek – ez a kormány „kompromisszumos” javaslata a tanároknak.

Mindössze 182 ember érdeklődését keltette fel az Újpest és a Felcsút párbaja az OTP Bank-ligának nevezett NB I-es futballmeccsen a legutóbbi hétvégén.

Ha megrendelem a drága gyógyszert, börtönbe vihetnek, ha nemet mondok, halálra ítélek egy embert – ezt jelenti a pénzügyi szigor a gyakorlatban egy kórházi vezető szerint. Január végén féltucatnál több kórház nem tudott rendelni gyógyszert, varrófonalat, steril anyagokat, eszközöket a betegek ellátásához. A legnagyobb adós kórházak idei kerete ugyanis már az év első négy hetében elfogyott, miután a kormány nem fizette ki az év végéig az adósságaikat. A számláikon egyetlen elkölthető fillér sem maradt. Eközben az egyik törvény tiltja a fedezet nélküli vásárlást, a másik viszont előírja, hogy beteg ellátatlanul nem maradhat. A januári fizetési krízissel érintett kórházak igazgatói a fenntartóhoz, az Állami Egészségügyi Ellátóközponthoz (ÁEEK) fordultak útmutatásért: mi legyen, reteszeljék be a kapukat, vagy föloldja valaki a lezárt számláikat?

A Nyomtass te is! legfrissebb száma innen letölthető. Olvassa, nyomtassa, terjessze!

 

Hozzászólások

hozzászólás