Az Európai Unió csalás elleni hivatala ragaszkodott ahhoz, hogy Magyarország fizesse vissza Tiborcz István, a miniszterelnök veje Elios nevű cégének juttatott uniós támogatásokat, mert ahhoz sorozatos csalások révén jutottak hozzá. A kormány úgy döntött, hogy nem fizet, visszavonta az uniónak benyújtott számlákat. Vagyis végül mi, magyar adózók fizetünk – ez a Nyomtass te is! 83. számának fő témája.

A továbbiak:
Több szakértő is úgy látja, hogy a miniszterelnök által bejelentett családpolitikai intézkedések megint a legtehetősebbeknek jelentenek újabb támogatást, miközben például a családi pótlék összege 2008 óta nem emelkedett.

Keményebben lépnek fel a szakszervezetek. A rabszolgatörvény decemberi elfogadása óta egyre több helyről hallani, hogy munkabeszüntetésekre készülnek, vagy már túl is vannak rajta. Az Audi gyár többnapos sztrájkja a rendszerváltás óta a legkomolyabb szakszervezeti sikerek egyike.

Kérjük, nyomtassa, másolja és terjessze – ha tudja! Ha segítségre van szüksége, írjon (info.nyomtassteis@gmail.com), vagy telefonáljon (30 628 7485) a Nyomtass te is! Csapatának!

A legújabb szám innen letölthető.

 

Hozzászólások

hozzászólás