Hát ez ügyes. A műtéti beavatkozásnak nyilvánvalóan nem az volt a célja, hogy a kemény munkát végző vandál megszerezze a villanypózna belső szerveit. Mert azok sértetlenek maradtak.

Több ehhez hasonló művelet nyomai láthatók a színházkert körüli villanypóznákon. Nem valószínű, hogy pénzt lehetne keresni azzal az 50 centis lappal, ami az elektromos vezetékeket és kapcsolók védelmét szolgálja, vagyis szolgálta.

20190516_111657

Szóval nem lehet pénzzé tenni. Akkor mi értelme a nem kis melónak? Mert ehhez nem volt elegendő egy körömreszelő, de csavarhúzó sem, mert a gyártó gondoskodott arról, hogy lehetetlenné tegye a berendezés rongálását. Haza sem lehet vinni kerti dísznek, mint a felsővárosi temető díszes kovácsoltvas kapuját, amiről ITT írtunk.

Hát akkor, mégis mi végből?

A szakirodalom szerint a rongálás lényege az áldozat valamely tulajdon- vagy értéktárgyának szándékos tönkretétele. Nahát. Vajon itt ki az „áldozat”? Az EON, a város, a VKSZ, a polgármester, az ellenzék, a színházkert, vagy csak bal lábbal kelt fel a drága gyermek? Hozzáfűzném: jól választotta meg a helyszínt, mert a park ezen a részén nincs kamera.

Hozzászólások

hozzászólás