Városunkban az egyik kedvenc kiruccanási helyünk a Szerelem-szigeti sétány. A sétány melletti parkoló általában tele van, ami érthető, hiszen sok kisgyermekes szülő, idősebb ember és kiránduló gépkocsival közelíti meg Veszprémnek ezt az ékkövét.

Az üdítő hely élményét beárnyékolja a parkoló mellett évek óta ott húzódó, rossz „szellemként” elterülő és elhagyatott – valószínűleg magánterületi – beruházás. A téglalap alakú betonépületet ki tudja mi célból engedélyezték, hoztak létre, majd hagyták félbe. Az ez évi VeszprémFest idejére ennek a szörnyűségnek egy részét fekete lepellel borították be – amely a siralmas külsőn nemigen javított –, majd a fesztivál végeztével eltűnt az „özvegyi fátyol”.

Az idelátogató zeneszeretők, vendégek, turisták elég furcsa szemmel nézegették a fekete drapériákat, én meg lesütött szemmel igyekeztem a sétányra, hogy zavaromat így leplezzem, a múltkoriban megírt (és leközölt) Erzsébet-sétányi sétám alatt tapasztaltakhoz hasonlóan.

Szégyenkezni persze nem nekünk, veszprémi lakosoknak kellene, de a városát igazán szerető ember ezt nem igazán tudja megállni pironkodás nélkül.

dr. Táncsicsné H. Ilona

Hozzászólások

hozzászólás