A hír rövidített változata úgy szól, hogy az ország gázszerelője megvette a fél Balatont azzal a Jászi Gellérttel összefogva, aki úgy 10 évvel ezelőtt az SCD csoporttal milliárdos fejlesztésekbe kezdett a tónál. Pár év alatt tönkrementek, pedig olcsó pénzért megkapták a megyei önkormányzattól a kempingeket, és most lám-lám, újra itt van. Másodszorra hátha sikerül! Cikkünket frissítettük!

A turizmus.com. hírleveléből kiderül, hogy a Konzum Nyrt. résztulajdonában álló BLT Group Zrt. felvásárolta a legnagyobb balatoni turisztikai vállalatot, ily módon növelve belföldi szálláskínálatát. A veszprémi központú, 66 éves múltra visszatekintő patinás vállalat, a Balatontourist saját üzemeltetésben, illetve franchise rendszerben 106 hektáron 12 tóparti kempinget működtet a Balaton körül. A szálláshelyekben közös az értékesítési csatorna, illetve a széles körű marketingszolgáltatás, amit a Balatontourist nyújt a kempingek számára. A vállalat kínálatában 5200 kempinghely, 500 bungaló és 200 mobilház, illetve bérbe vehető lakókocsik és sátrak szerepelnek. 2016-ban a cég saját üzemeltetésben működő szálláshelyein 183 ezer vendég fordult meg, akik több mint 630 ezer vendégéjszakát töltöttek a tó körüli kempingekben. Tavaly a vendégforgalom közel kétharmadát a belföldi vendégek adták, a külföldiek közül elsősorban német, holland, dán és lengyel turisták keresték a szállásadó vállalat balatoni kínálatát.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett bejelentés szerint a BLT Group Zrt. – melyben a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. közvetetten 22,8 százalékos, Jászai Gellért pedig magánszemélyként közvetett és közvetlen módon összesen 77,2 százalékos befolyással rendelkezik – felvásárolta a legnagyobb balatoni turisztikai vállalatot, a Balatontourist-csoportot.

 

A Balatontourist jelenleg három önkormányzati tulajdonú (Balatonfüred, Révfülöp és Balatonberény), továbbá kilenc magántulajdonban lévő (Siófok és Zamárdi, Balatonakali, Balatonszemes, Keszthely, Siófok, Fonyód, Zamárdi, Zalakaros) kempinget üzemeltet a tó körül. A társaság alkalmazottainak száma 59 fő. Saját tevékenységéből származó árbevétele 2016-ban meghaladta az 1,7 milliárd forintot.

A balatontipp.hu-n Balatontourist vagyon – Visszajöttek a maradékért címmel további részletek és “történelmi visszatekintés” olvasható a balatoni kempingekről.

Hozzászólások

hozzászólás