Vasárnap, március 19-én a veszprémi Agorában (Városi Művelődési Központ, Táborállás park 1.) várja az érdeklődőket a Momentum Mozgalom csapata. Délután öttől fél hatig az országos tervekről, fél hattól este nyolcig pedig a veszprémi lehetőségekről hallhatnak, kérdezhetnek és mondhatják el véleményüket, ötleteiket mindazok, akik kíváncsiak az országos politikába berobbant fiatalok elképzeléseire, programjára.

A honlapjukon olvasható invitáció így szól:

A Momentumot 2015 tavaszán alapítottuk azért, hogy tegyünk az ország rendszerszintű problémáinak megoldásáért. Egyenként tehetetlennek éreztük magunkat, de mertünk nagyokat álmodni, és létrehoztuk politikai közösségünket.

Decemberben népszavazást kezdeményeztünk a budapesti olimpia pályázatáról azért, hogy a kormány ne az emberek megkérdezése nélkül hozzon döntéseket a jövőnkről. Több mint negyedmillió ember állt mellénk csak Budapesten, és üzent a kormánynak: fontosabb dolgokkal kell foglalkoznia ennek az országnak, mint egy több ezer milliárdba kerülő, néhány hetes sportesemény.

NOlimpia kampányunkban öt problémát azonosítottunk, melyek megoldása szerintünk nem várhat tovább: megélhetés, lakhatás, egészségügy, oktatás és országos infrastruktúra. Ezúttal pedig arra vagyunk kíváncsiak, hogy szerinted mik azok a témák és ügyek, amelyek Veszprém, illetve Veszprém megye fejlődésének kulcsát jelenthetik majd.

Hozzászólások

hozzászólás