Napsütés, patak, alapos szervezés, jókedv és persze kutya. Sok kutya. Ennyi a receptje egy fantasztikus délutánnak. A Dog Garden Veszprém Városi Kutyaiskola, a Dog Garden Home Kutyapanzió és a Gyermekekkel a Kutyákért – Kutyákkal a Gyermekekért Alapítvány hívására idén is sokan kilátogattak a kutyás piknikre szombaton.

Több mint negyven kicsi és nagy, fiatal és idősebb, fajtatiszta és keverék kutyus kergetőzött önfeledten a kutyaiskola Séd-parti bázisán. A gazdik harapni- és innivalóról, a szervezők meg remek programokról gondoskodtak. Természetesen volt ügyességi verseny és szépségverseny, a kiállítók asztalainál pedig a kétlábúak mérhették fel, illetve bővíthették ismereteiket. A kutyaiskola standján a terápiás kutyák világába kaphattak betekintést, Farkas Szilvinél a szarvasgomba keresésről és a szarvasgombász kutyák kiképzéséről tájékozódhattak. (Megtudtuk, hogy elegendő számú jelentkező esetén ősszel Veszprémben is új tanfolyam indul.)

Vass Zsolt várpalotai kutyakozmetikust a négylábú kedvencek helyes ápolásáról lehetett kérdezni, az ajkai Kiwi Shop sátrában pedig számos környezettudatos termék, hasznos felszerelés, meg egy jól összeállított „kutyaismereti tesztlap” várta az érdeklődőket. Csaba Eszternél, a veszprémi Tacsi Talik szervezőjénél (szeptember 14-én lesz a következő) a kutyusokat veszélyeztető betegségekről és azok tüneteiről juthattak fontos információkhoz a gazdik, az Ultimátum Állatvédelmi Alapítvány önkéntesei pedig, azon túl, hogy remek zenét szolgáltattak, az elhagyott, bántalmazott, harcoltatott kutyák mentéséről osztották meg tapasztalataikat.

A fotógaléria bármelyik képre kattintva nyitható.

Hozzászólások

hozzászólás