Régen játszott akkora lelki teher és nyomás alatt a Telekom Veszprém férfi kézilabda csapata, mint amekkora megpróbáltatás a szombati összecsapáson nehezedik majd rájuk. A dán Skjern gárdája ugyanis egy hete régen látott, súlyos csapást mért a Bajnokok Ligája nyolcad döntő odavágóján a veszprémiekre.

Ljubomir Vranješ vezetőedző nagyságrendekkel gazdagabb, jobb, erősebb kerettel rendelkező együttese hétgólos vereséget szenvedett, ezért a visszavágón nyolccal kell nyerni a legjobb nyolc közé jutásért. A két szám közül az egyik ma már csak egy „statisztikai adat”, ami azért alaposan beleégett a veszprémi 0-szektorosok lelkébe, azzal a megfogalmazott szakvezetői gondolattal együtt, hogy „a munkámat illetően nem igazán érdekel mások véleménye”.
Ezért aztán az aréna hangulatáért felelősök egy kis csoportja azonnal reagált az utóbbi két meglepő vereségre. Kifeszítettek egy molinót, amin jelezték a játékosoknak, hogy a B-közép népe természetesen ott lesz az ügydöntő összecsapáson, bízva abban, hogy a kézilabdázók is és nem csak a mezeik. A nyolcas szám pedig két dolgot is jelezhet. Azt, hogy ők a csapat nyolcadik játékosa, akik ezúttal is győzelembe, továbbjutásba hajszolnák a kedvenceket, de egyben mementó is, hogy el ne felejtsétek, ma ennyivel kell nyerni!
Nagyon sokan bíznak abban, hogy megoldható ez a cseppet sem könnyű feladat, merthogy a Skjern azért mégiscsak az alsó ágról érkezett a Telekom Veszprém ellenfeleként, és ilyen gyengén, szétesően már nem játszhatnak ebben a szezonban Ilićék, ha nyerni akarnak valamit, és nem esik meg az a szégyen, hogy az utolsó négy évben szerzett két BL bronz és egy ezüstmedál után ezúttal még a nyolc közé sem kerül Magyarország legsikeresebb férfi klubja.
Remélhetőleg a hét valóban csak egy statisztikai adat marad, és nem valaminek a kezdetét jelzi…
D. T.

Hozzászólások

hozzászólás