Mindössze két góllal, 24:22-re nyert a címvédő Veszprém a Szeged ellen hazai pályán a férfi kézilabda bajnokság alapszakaszának csúcsrangadóján. Igazából négy gól kellett volna a pályaelőnyhöz, mert az ősszel hárommal kikaptunk a Tisza-parti városban. Semmi pech, csak jó csapat a Szeged is. Ettől izgalmas a játék.

Az első félidőt a Veszprém nyerte, a másodikat a Szeged – így lehetne röviden összegezni. Nem tudom, mit mondhatott Juan Carlos Pastor, a szegediek edzője a játékosainak, de a második félidőben megtáltosodtak: Balogh Zsolt, Bánhidi Bence, a horvát Mario Sostaric, Sandro Obranovic, a svéd Jonas Källman, a szlovén Stas Skube remekeltek. Szenzációsan védett a kapusuk, a spanyol José Manuel Sierra. Persze, Nagy Laciék is jók voltak, de a második félidőben nem eléggé, kevesebbet futottak, kihagytak ziccereket. A végén nagyon szorosan alakult az eredmény. Tavaly is szoros volt, de idén még csavartak rajta egyet.

Mivel március 18-án hazai pályán csak kettővel tudott győzni a Veszprém, így a Szeged van lépéselőnyben, hiszen az ősszel a Tisza-partiak 26:23-ra vertek bennünket.

Találkozunk a rájátszásban! Szegeden győznie kell a Veszprémnek, ha meg akarja védeni a bajnoki címét.

Hozzászólások

hozzászólás