Állampolgári újságírás tanulhatnak az érdeklődők, hogy képesek legyenek mások számára is érthetően megfogalmazni társadalmi témákat, tudást szerezzenek arról, hogy ezeket hogyan tudják feldolgozni és megjelentetni az írott sajtóban és a közösségi médiában.

A Közélet Iskolája egy közösségi oktató- és kutatóközpont, amely a kirekesztett csoportok aktív társadalmi részvételét támogatja. Képzésükre azokat várják,
– akik szívesen és rendszeresen posztolnak/posztolnának online felületen a társadalmi kérdésekről, esetleg civil szervezetük ügyeiről,
– akik írnak/írnának cikkeket, beszámolókat, tudósításokat, kritikákat,
– indítottak vagy indítanának blogot,
– közepes vagy jobb íráskészséggel rendelkeznek

Mi az állampolgári újságírás?

Bárki képes aktívan részt venni a hírkészítésben, tudósításban, a társadalmi történések feldolgozásában. Sőt, kifejezetten fontos, hogy passzív fogyasztókból aktív, a saját és mások helyzetét mélyebben megértő állampolgárokká váljunk. A képzés célja, hogy a résztvevők képesek legyenek mások számára is érthetően megfogalmazni társadalmi témákat, tudást szerezzenek arról, hogy ezeket hogyan tudják feldolgozni és megjelentetni az írott sajtóban és a közösségi médiában. A képzés során kifejezetten az írásra koncentrálnak, annak tartalmára, hírértékére, befogadhatóságára és lehetséges felületeire, mert ez a kommunikációs forma az, ami a legtöbb embernek elérhető íróként és olvasóként is. A csoportos képzésen felül egyéni konzultációkkal is segítik a résztvevők munkáját.
A képzés november 24-én és 25-én (szombat–vasárnap), valamint december 1-jén (szombat) 10-től 18 óráig folyik majd az Auróra közösségi központban (Budapest, VIII. kerület, Auróra utca 11.). A képzést Ámon Kata és Varga Márta tartja.
A képzésen a részvétel ingyenes, de az a jelentkező, aki be tudja fizetni a 30 ezer forintos részvételi díjat, hozzájárul ahhoz, hogy hátrányos helyzetű emberek is részt vehessenek a képzésen és a Közélet Iskolája programjai hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek!
A képzés idején a hallgatók kapnak kávét, teát, rágcsálnivalót és ebédet. A szervezők minden résztvevő utazási költségét megtérítik (Budapestre és a Budapesten belüli tömegközlekedésre is), aki ezt az igényét előre jelzi. Minden esetben a legolcsóbb utazási formát tudják támogatni. Ha valakinek olcsóbb szállást foglalni, mint utazást fizetni, azt is térítik.
Jelentkezés a Közélet Iskolája honlapján elérhető jelentkezési lap kitöltésével. Jelentkezési határidő: november 4. (vasárnap). További információ: Fernengel Ági (06 20 957 1610), kozeletiskolaja@gmail.com.

 

Hozzászólások

hozzászólás