A választások előtt egy nappal jótékony csend borul a városra. A királyszentistváni szeméttelep bezárásáért tüntetők szívósan küzdenek az igazukért, a félpályás útlezárást kifogásolók is csak a közösségi oldalakon lármáznak. Az országos kampány csatazaja elkerülte a várost.

Semmi izgalom, se szexbotrány, se gyanús üzletelések, se korrupciógyanú, még plakáterdő sincs, amit nem is hiányolunk. Viszont esélyegyenlőségből is híján vagyunk. Nagyon.

plakatcsendelet1

Plakátokból csak annyi van, amennyit a fideszes város vezetői elegendőnek találtak és nekik a kevés is elegendő – vélhették. Okkal gondolhatták ezt, hiszen az ellenfelet az első lépésnél kiütötték a nyeregből: a hatpárti összefogás az úgynevezett hirdető-berendezéseken nem kapott (kaphat) felületet.

 

Fakarón a fűben

Fakarón a fűben

A Veszprém Televízió levélben tájékoztatta az összefogást, hogy politikai hirdetést nem fogad be. Stimmel. De ezt válaszolta a Veszprémi 7 Nap, vagyis városi újságunk főszerkesztője is, ami részéről igazi pofátlanság, különös tekintettel arra, hogy a sikersztorik sokasága mellett a regnáló polgármester fotója a legutóbbi számban is 11 alkalommal szerepelt – az előző hetiben 12-szer. Azt is el tudtam volna képzelni, hogy Porga Gyula megereszt egy telefont és mértékletességre inti a szerkesztőt, mert ugye a nyalásnak is vannak racionális határai.

Egy különös díszítő elemet láttunk Porga Gyula plakátján. Valami rejtélyes üzenet lenne?

Egy különös díszítő elemet láttunk Porga Gyula plakátján. Valami rejtélyes üzenet lenne?

A nagy hirdetők szóba sem álltak az ellenzéki összefogással. Az oszlopokon a polgármester óriásplakátja, a DK–Jobbik–LMP–MSZP–Momentum–Párbeszéd plakátjai pedig az út mentén, a fűben lapulnak, de elbújni a rongálóktól nem tudnak: a minap huszonöt kisméretű plakátot helyeztek el, ebből reggelre kilenc eltűnt.

A választási iroda is megéri a pénzét! A szavazatszámláló bizottságok azon tagjai, akik a korábbi időpontban nem tudtak esküt tenni, megtehették utólag. Az eskütétel után egy cédulán kaptak útmutatást arról, melyik szavazókörbe kell menniük, és rajta volt egy név is. A Fidesz jelöltjének neve. Nehogy eltévedjen a bizottsági tag a választás őserdejében.

Hozzászólások

hozzászólás