Az ellenzék és a hatalmi struktúra közötti folyamatosan dúló csendes csaták zaja mindeddig nemigen szűrődött ki a városháza falai közül, mostanában azonban már halljuk és érezzük is: kemény kampányidőszak vár a politikusokra és a sajtóra is. Erre utaltak a sorosozó meg az állítsukmegbrüsszelt plakátkampányok, majd miután a külső ellenség fogytán (maradtak a migránsok), elkezdődött a belháború.

Gigantikus méretűre duzzadó kormányzati médiapropaganda zúdult az elmúlt hetekben a nyilvánosság nyakába azzal a szöveggel, hogy Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje azonnal kérjen bocsánatot, mert megsértette a magyar nyugdíjasokat. Mind a kétmilliót. A Fidesz ezúttal konkrét ellenfélre csapott le minden használható felületén, kormányzati médiákban, pártszervezetekben, megnyikkantak a nyugdíjas szervezetek, beszálltak az elemzőintézetek, a CÖF, a szóvivők, szociális fórumok, majd megkapták a feladataikat a fideszes pártkatonák is, akik telefonhívásokkal és vidéki fórumokon hergelték az időseket.

Természetesen Ovádi Péter, a Fidesz-KDNP veszprémi képviselőcsoportjának frakcióvezetője, országgyűlési képviselőjelöltünk is megkapta a feladatát. Felszólította a Jobbik helyi szervezetét, hogy legalább ők kérjenek bocsánatot, mert Vona úgy belegázolt a magyar idősekbe, mint 1990 óta a demokráciában senki. Erre dr. Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje közleményben válaszolt. Szerinte nem a veszprémi Jobbiknak kell bocsánatot kérnie, hanem a Fidesznek, „amiért szétverte az idősek egészségügyi ellátását, elvett 3000 milliárd forintnyi magánnyugdíj-pénztári vagyont”, majd emlékeztette a „falunapok hősét”, hogy a Fidesz a mai napig nem kért bocsánatot a nyugdíjasokat becsmérlő szolnoki polgármester vagy a nyuggerező Kubatov Gábor miatt.

A témában tartott sajtótájékoztatóján Ovádi már ígérgetett is: a szeptemberi közgyűlésen javaslatot fog tenni, hogy a város „plusz forrásokat biztosítson” a veszprémi nyugdíjasok részére, és azon dolgozik, hogy az idősek számára is élhető várost teremtsen(ek), továbbá fontos számára a nyugdíjasok tisztelete és megbecsülése. Arról nem esett szó, honnan kerülnek elő „plusz források”, mi értendő ez alatt, kitől, kinek és mire jut(na) belőle.

Dr. Varga-Damm Andrea közleményében kifogásolja, hogy a képviselő „eldugott sajtótájékoztatón fújja, amit Habonyék leírnak neki”, és közli, hogy ebben a témában szívesen látná Ovádi Pétert nyilvános vitapartnerként.

Mi tagadás, ezzel mi is így vagyunk.

 

Hazánkban az 50 felettiek havi jövedelmük több mint háromnegyedét költik rezsire, élelmiszerre és gyógyszerre, szabadidős tevékenységre kilenc, megtakarításra pedig csupán bevételeik két százaléka jut. A megkérdezett 50 év felettiek közel egyharmada egyáltalán nem rendelkezik megtakarítással (penzcentrum.hu). Ennek ellenére a nyugdíjasok 90 százaléka támogatja a gyermekeit és közeli hozzátartozóit valamilyen formában. Akár erről is szólhatna a kormányzati kommunikáció, de nem teszi.

Hozzászólások

hozzászólás