A Kabóca Bábszínház évadzáró társulati ülésnek részeként a színház dolgozói Nagyvázsonyba, a Kinizsi-várba kirándultak.

Ez a program a 2016/2017-es évad első bemutatójához köthető, hiszen szeptember végén a Kinizsi Pál című előadást mutatta be a színház Szőke Kavinszki András rendezésében. Novemberben a Medvefiú című előadás bemutatóját tartották, amely produkció a Finnugor Kulturális Főváros program keretében karjalai történetet dolgoz fel. A bemutatók sorát a Békakirály című marionett előadás követte, majd A rút kiskacsa zenés nagyszínpadi produkció folytatta. Az évad két záró munkája két meghívott vendégművész egyszemélyes előadása volt: a Szegény Dzsoni és Árnika Pájer Alma Virág, a Kodzsugukila, a boszorkány pedig Danny Bain előadásában látható a veszprémi teátrum műsorán.

Minden színházi évad fontos záróeseménye a Kabóciádé Családi Fesztivál, amelyet idén huszonnegyedik alkalommal rendeztek meg, s tematikája az óriásbábok és marionettek volt. Saját előadásaikon kívül az ország különböző pontjairól hívtak meg produkciókat a fesztivál szervezői, amelyek idén is nagy számban vonzották a nézőket a Kolostorok és kertek rendezvénytérre. A nyári szünet alatt is találkozhatnak majd a nézők a Veszprémvölgyben a Kabóca Bábszínházzal: augusztus 10-én,11-én és 12-én a Helka, a Balaton tündére című nagyszabású vízi bábszínházi produkcióját játssza majd a színház.

A következő évad előkészületei is lázasan folynak, A hét királyfi című nagyszínpadi előadás bemutatóját szeptember végére tűzte ki a színház Székely Andrea igazgató rendezésében.

Hozzászólások

hozzászólás