Negyedik alkalommal hirdeti meg a Veszprémi Magyar-Finn Egyesület a Juhannus-napot június 22-én a Kolostorok és Kertekben. A nyár és a fény, valamint a finn zászló ünnepének immár Veszprémben is szép hagyománya van, a látványos esti program évről évre több látogatót vonz.

Szombaton háromnegyed hattól fél nyolcig a Kabóca Bábszínház közreműködésével kézműves foglalkozásra várják a gyerekeket és szüleiket. A rendezvényt este hatkor Schreiber Márta, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár igazgatóhelyettese nyitja meg. Ezt két vidám program, a korábban is nagy sikerű asszonycipelő és csizmahajító verseny követi, majd a Jezsuita templomban az Orlando énekegyüttes koncertjét hallhatják az érdeklődők este negyed nyolctól.

A fáklyás menet negyed kilenckor indul a tiszteletbeli finn konzulátus, vagyis a Villa Medici Hotel elől, élén a Kabóca Bábszínház művészeivel. A szervezők számítanak a veszprémi polgárok nagyszámú részvételére, hiszen az est fénypontja igazán emlékezetes élményt ígér. A csónakban megrakott máglya elhamvadását a hajdani vidámpark csónakázótaván festői környezetben nézhetik végig este fél kilenctől. A finnek régi hiedelme szerint Juhannus napján boszorkányok, tündérek és mindenféle manók gyötörték az embereket, de előfordult, hogy megmutatták nekik a jövőt. Ki lehet próbálni, hátha…

Hozzászólások

hozzászólás