A Veszprémi Petőfi Színház április 7-én, vasárnap 19 órakor játssza 50. alkalommal a Holt költők társasága című előadását.

Hosszú egyeztetés előzte meg a Holt költők társasága 2017. november 3-ai bemutatóját, amellyel már az indulás pillanatában komoly tervei voltak a veszprémi teátrumnak. Az elmúlt több mint egy évben az ország határain belül és azon túl is számos helyre eljutott az előadás Funtek Frigyes rendezésében és Oberfrank Pál főszereplésével, illetve a Nemzeti Színház is műsorra tűzte két alkalommal.
Néhány hónapja jelentős változás történt a szereposztásban. Szalay Bence korábban Knox Overstreetet személyesítette meg, most már ő játssza a fiatal főszereplő Neil Perryt, korábbi karakterét pedig Lukács Dániel vette át. A produkciónak jót tett a vérfrissítés, új lendületet kapott az előadás, amit annak is érdemes megnéznie április 7-én, aki korábban már látta.
– Tom Schulman olyan örök érvényű alapértékeket helyezett az iskolai környezetben játszódó, diákokról szóló történet fókuszába, amelyek mindannyiunkat érintenek – nyilatkozta korábban Oberfrank Pál. – A mostani, furcsán kaotikus, válságokkal terhelt világunkban még nagyobb hangsúlyt kap a filmben és a színpadi műben is közvetített üzenet. Leegyszerűsítve talán úgy lehetne megfogalmazni: fontos, hogy felismerjük, kik is vagyunk valójában, hogy megtaláljuk a saját egyéniségünket és a saját hangunkat, amellyel másokhoz fordulhatunk. Az a fajta szabadság, amelyről a főszereplőn keresztül az író beszél, nem az egyén önmagának mindent megengedő féktelensége, hanem útmutatás ahhoz, miként válhat valaki a saját személyiségének értékeivel és kiteljesedésével egy összetartó közösség részesévé.

A produkció végén az előadás szereplői átveszik a százhalombattai Barátság Kulturális Központ képviselőjétől a nézők által a legjobb vendégelőadásnak járó Aranydió-díjat.

Hozzászólások

hozzászólás