Óriási volt ma az érdeklődés a sátrunkban, nagyon nagy az igény a jogi segítségre – tudtuk meg dr. Becher Tibor koordinátortól.

A JogÁsz Napok keretében ma reggel nyolctól délután négy óráig ingyenes jogi segítséget kapott minden érdeklődő A három grácia szobor mellett fölállított sátorban dolgozóktól.

Nagyon nagy az igény az ilyen jellegű segítségre – mondta dr. Becher Tibor, aki a JogÁsz Napok jogi tanácsadásért felelős koordinátora a közép-dunántúli régióban. – Sok hozzánk forduló egyébként felkészült volt, csak megerősítésért jöttek hozzánk. Valamikor még bennünket, jogászokat is kihívás elé állít egy-egy eset, hisz a folyton változó szabályozást nem egyszerű figyelemmel követni.

A kitelepülés az országos jogpontok projekt keretében történt, amelyet a Magyar Iparszövetség és az Európai Unió közösen finanszíroz.

A projekt munka-, tb- és szociális jog területen próbálja segíteni a munkavállalókat, a munkavállalás előtt állókat és a nyugdíjasokat is – tette hozzá a koordinátor. – A mai kitelepülés csak egy része a projektnek. Az érintettek további ingyenes jogi tanácsokat kaphatnak személyesen, az interneten keresztül, illetve telefonon a projekt tartama alatt, azaz 2019-ig.

Az érdeklődők a projekttel kapcsolatosan minden információt megtalálnak a jogpontok.hu weboldalon. Veszprémben dr. Megyery Tamás viszi a jogsegély szolgálatot. Őt minden hétfőn 13.45-től 18.30-ig és minden pénteken 14-től 18 óráig kereshetik a Budapest út 8. alatti irodájában munkajogi ügyekben.

Hozzászólások

hozzászólás