Kontrát Károly államtitkár helyreigazítás kérelmet juttatott el szerkesztőségünkhöz, amelyet változtatás nélkül közlünk.

A Veszprém Kukac internetes portálon 2017. május 30-án megjelent PARLAMENT Mesterházy Attila a gazdasági csalás ügyében kérdezett című közlésünkben nem tettünk eleget a kiegyensúlyozott tájékoztatásra vonatkozó törvényi kötelemnek, nem közöltük Kontrát Károly, a Belügyminisztérium politikai államtitkára Mesterházy Attila országgyűlési képviselő egy interpelláció megválaszolását követő viszonválaszára adott reagálását. Az Országgyűlés 2017. május 29-ei ülésnapjáról készült jegyzőkönyv szerint a Belügyminisztérium államtitkárának reagálása a következő volt:

KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Személyes érintettség okán kérek szót. Mesterházy Attila képviselő úr az általa elmondott interpelláció során, illetőleg a válaszomat követő viszonválaszban azt mondta szó szerint, idézem: „Olyan pletykák is vannak Veszprémben, hogy ön személyesen akarta leállíttatni az eljárást, amit ebben az esetben megkezdett a rendőrség. Legalább azt cáfolhatta volna itt a parlamentben, hogy ön semmilyen módon nem akart hozzányúlni, lassítani vagy leállítani ezt az eljárást a fideszes politikussal szemben. Továbbra is marad a kérdőjel, hogy be akart-e ön személyesen avatkozni ebbe az ügybe, vagy nem.” Tisztelt Képviselő Úr! Ön gyáva volt, mert nem az interpellációjában mondta el ezt a kérdést (Moraj az MSZP és a kormánypártok padsoraiban.), hanem akkor, amikor én nem tudtam válaszolni. Ön sportállamtitkár volt, nem volt sportszerű, sportszerűtlen volt. De azt is mondhatom, hogy tisztességtelen volt, ezek az állítások, az önök által gerjesztett pletykák minden alapot nélkülöznek. Ezeket teljes mértékben visszautasítom. (Folyamatos zaj.)

Tisztelt Képviselő Úr! Nemcsak engem rágalmazott meg, hanem az eljáró bűnüldöző hatóságokat is, a magyar hatóságokat is megrágalmazta. Persze, önöknek ez nem számít, akkor sem számított, amikor kormányon voltak, csak a politikai haszonszerzés számít, az számít, hogy befeketítsék a rendőrséget vagy az ügyészséget. Képviselő úr, ezeket visszautasítom. És ha van önnek bátorsága ezt állítani, ezt a hazugságot állítani, ha nem gyáva ember, és van önben tisztesség, akkor be fogom perelni önt, képviselő úr. Ön hazudik! Köszönöm szépen. (Nagy taps a kormánypárti padsorokban.)

(A szerkesztőség megjegyzése: Kontrát Károly a hozzánk eljuttatott levelében megírta, a házszabály nem teszi lehetővé a viszontválaszra történő azonnali reagálást, így azt az interpellációkra rendelkezésre álló időkeretet követően tette meg. Erre nem figyeltünk.)

Hozzászólások

hozzászólás